Kuopiossa on kaupunkielämän parhaat puolet

Mikael von und zu Fraunberg kasvoi Rovaniemellä, opiskeli korkeakouluissa Helsingissä, palasi Lappiin käynnistämään kliinistä uraansa, mutta löysi kuitenkin paikkansa Kuopiosta. Pohjois-Savosta löytyy kaikki, mitä hyvältä elämältä saattaa toivoa.

Mikael von und zu Fraunberg tekee Kuopiossa kahta työtä. Kansallisen neurokeskuksen perustamisvaiheen kolmas vuosi on meneillään, minkä lisäksi hän toimii Kuopion yliopistosairaalassa neurokirurgina sekä tekee tutkimusta, kuten yliopistossa on tapana.

Fraunbergin tie Kuopioon ei ollut missään määrin suora, Rovaniemeltä ponnistettiin Helsinkiin opintoihin, kliinisen uran käynnistäminen vei takaisin Lappiin, mutta lopulta neurokirurgiaan erikoistuminen vei Kuopioon. Ja sillä tiellä ollaan edelleen.

– Ensimmäisen yön olin Puijon majalla. Olin kartasta katsonut, ettei matka ole kovin pitkä yliopistosairaalalle. En ollut ottanut huomioon Kuopion varsin mäkistä maastoa ja sainkin kavuta kunnolla sairaalalle päästäkseni, muistelee Fraunberg.

Rakenna omakotitalon lisäksi uraa

Tärkeimmäksi syyksi jäädä Fraunberg mainitsee mukavat ja ystävälliset ihmiset sekä saamansa varsin ystävällisen vastaanoton. Lapista kotoisin olevalle Kuopiossa oli tuttua vilpittömyyttä, joka auttoi kotiutumaan.

– Täältä löytyy lapsiperheelle oikeastaan kaikki. On kansainvälisen tason jalkapallo- ja jääkiekkojoukkueet sekä laajat musiikki- ja kulttuuriharrastukset. Kaupunki on turvallinen, joten lapset voivat itse liikkua harrastuksiin. Lisäksi luonto- ja järvimaisema on omaa luokkaansa. Meillä on perheen kanssa uusi harrastus, sähköperämoottorilla varustettu soutuvene, jolla olemme ajelleet pitkin Kallavettä ja tutkineet sorsia, silkkiuikkuja ja joutsenia, kertoo Fraunberg.

Omakotitalon lisäksi Kuopiossa voi rakentaa myös uraa. Kuopio on Helsingin ohella edistyksellisin neurokirurgian tutkimuksen paikkakunta, jossa voi opiskella huipputason lääkäriksi. Kuopio tarjoaa lisäksi ainutlaatuisia uramahdollisuuksia terveyssektorilla. Tutkimusta ja kauppaa yhdistelevälle kaupungista löytyy lukuisia kansainvälisen tason yrityksiä sekä kontakteja terveysteknologian ja terveyden alalla.

– Täällä tarvitaan ehdottomasti kouluttautuneita neuro- ja lääketieteen osaajia elinkeinoelämän ja tutkimuksen pariin. Eli aivotuontia kaivataan! Täällä on yllättäviä mahdollisuuksia, sanoo Mikael von und zu Fraunberg.  

Kuopio onkin kokoaan suurempi kaupunki. Toinen luonto löytyy loistavasta yhdistelmästä luonnon rauhaa ja kaupunkikulttuuria.